Palu dakservice logo

Impregneren

Waarom uw gevel impregneren?

Impregneren is een effectieve manier om de duurzaamheid van uw gevel te verlengen. Na het reinigen van uw gevel is het raadzaam om deze waterafstotend te maken, oftewel te impregneren. Het grote voordeel van impregneren is dat uw gevel wel blijft ademen, maar geen vloeistoffen meer doorlaat. Dit zorgt ervoor dat het voegwerk langer intact blijft en dat uw gevel beter bestand is tegen weersinvloeden zoals regen. Bovendien blijft uw gevel langer schoon en wordt alg- en mosvorming grotendeels voorkomen. Een ander bijkomend voordeel is dat impregneren zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Een droge gevel verliest immers minder warmte dan een natte gevel.

Voor het impregneren van uw gevel zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Zo is het van belang om te kijken naar de conditie van uw gevel. Daarnaast is het belangrijk dat de gevel schoon is en in goede staat verkeert, zonder gaten en kieren waar vocht doorheen kan dringen. Bij Palu dak en gevelservice hebben we ruime ervaring in het impregneren van gevels. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Gevel impregneren verzekert u van onderstaande voordelen:

Waarom dakpannen impregneren?

Als uw dakpannen continu worden blootgesteld aan het weer, dan kunnen ze na verloop van tijd poreus, beschadigd en vies worden. Dit komt doordat vocht in het beton en tussen de aansluitingen blijft zitten. Dit vormt een voedingsbron voor schimmels, mos en groene aanslag. De ophoping van mos en algen kan zelfs leiden tot loszittende dakpannen, lekkages en gaten. In de winter kan vocht ook problematisch zijn. Vocht dat in de dakpannen zit kan bevriezen en scheurtjes en barsten veroorzaken. In de zomer kunnen dakpannen verkleuren door UV-straling. Gelukkig is er een oplossing om uw dakpannen te beschermen: impregneren.

Impregneren is een effectieve behandeling die kan worden toegepast op alle soorten dakpannen, zoals betonnen, keramische en zelfs terracotta tegels. Door uw dakpannen te impregneren, wordt er als het ware een transparante beschermende laag over het oppervlak aangebracht. Na de behandeling is het dak waterafstotend en kunnen mos, algen, schimmels en vuil zich niet meer hechten. Ook kan het vocht niet meer doordringen. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat het materiaal blijft ademen en droog blijft. De natuurlijke ventilatie blijft gehandhaafd, wat zorgt voor betere isolatie en uiteindelijk kostenbesparingen oplevert.

Het is raadzaam om uw dak na reiniging te impregneren om de duurzaamheid van uw dak te waarborgen. Het verschil met impregneren is dat een geïmpregneerd dak geen vloeistoffen doorlaat, maar wel gassen waardoor de dak blijft ‘ademen’. Impregneren heeft vele voordelen, zoals het behoud van het voegwerk en het voorkomen van alg- en mosvorming. Bovendien zorgt impregneren voor een hogere isolatiewaarde. Om uw dak goed te impregneren, is het belangrijk dat de dakpannen schoon zijn en in goede staat verkeren zonder gaten of kieren waar vocht door naar binnen kan. Kies voor het juiste impregneermiddel om uw dakpannen optimaal te beschermen tegen weersinvloeden en schade. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over het impregneren van uw dakpannen.

Dakpannen impregneren verzekert u van onderstaande voordelen:
Focus op kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid.

Wat Palu Dakservice uniek maakt, is onze focus op kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en materialen om uw dak te reinigen, onderhouden en renoveren. Daarbij hebben wij oog voor het milieu en gebruiken we milieuvriendelijke methodes en producten. Bovendien bieden wij een 24-uurs noodservice voor het herstellen van stormschade aan uw dak. Bij Palu Dakservice staan uw wensen en behoeften centraal en doen wij er alles aan om u volledig te ontzorgen.

Palu dakservice logo
Ontvang gratis en snel een gedetailleerde offerte voor uw dak- en gevelwerkzaamheden bij Palu Dakservice

Gratis offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten van het reinigen, onderhouden of renoveren van uw dak? Bij Palu Dakservice kunt u eenvoudig en gratis een offerte aanvragen voor al onze diensten. Vul het formulier op onze website in en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte ontvangt. Zo weet u van tevoren precies wat u kunt verwachten en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Vraag vandaag nog uw gratis offerte aan en ontdek wat Palu Dakservice voor u kan betekenen.

Uitstekend
Gebaseerd op 54 recensies
Geke Schinkel
Geke Schinkel
2023-10-27
Goed werk geleverd en reageert snel.
J. Tesselaar
J. Tesselaar
2023-10-27
Eerlijk advies en een competitieve prijs. Na een aantal offertes te hebben vergeleken (in augustus ’23) heb ik besloten om het vervangen van de ruiterrol, een tweetal gebroken pannen en het recht leggen van verscheidene nokvorsten door Palu Dakservice te laten doen. Op de dag zelf verliep het vlot en werd er net werk geleverd.
Bastiaan Daems
Bastiaan Daems
2023-10-27
Door werkzaamheden bij de buren op de hoogte gesteld dat de nok bij mij ook niet in orde was. Het werk kon meteen worden meegenomen voor een goede prijs, makkelijk en snel alles opgelost voor er überhaupt een probleem was en ik dieper in de kosten zou zitten! Zeer vriendelijk!
Robert Ten Voorde
Robert Ten Voorde
2023-10-27
Heel goed en net bedrijf. Zijn duidelijk en snel in de communicatie. Je weet precies waar je van tevoren aan toe bent. Door de regen konden ze de daknok reparatie niet helemaal afronden, de volgende dag hebben ze dit gelijk opgepakt en verder afgemaakt. Mocht je iets met je dak hebben en je zoekt een vakman. Zoek dan niet verder, ik raad iedereen dit bedrijf aan.
Mohamed Emam
Mohamed Emam
2023-10-23
Aside from a very competitive quote, they fix my roof in time once the weather was good. Highly recommended.
Raf Savastano
Raf Savastano
2023-10-17
Palu heeft bij ons het bitumen dak vernieuwd omdat wij lekkage hadden. Wij zijn er zeer tevreden over. De afspraken die we gemaakt hebben zijn keurig nagekomen, bedankt!
Ruud Gommers
Ruud Gommers
2023-10-09
De dakbedekking van de aanbouw achter het huis laten vernieuwen samen met de buren. Zeer tevreden over het resultaat en de service van Palu. Ze zeggen wat ze gaan doen (en wat het kost) en doen wat ze zeggen. Bovendien aardige mensen en staan open voor alle vragen of opmerkingen.
Alan Ly
Alan Ly
2023-08-28
Een paar weken terug had ik door de storm, lekkage op mijn zolder waar ik op een zondagmiddag achter kwam. Meteen gegoogled naar betrouwbaar vakmanschap en ik kwam uit bij Palu Dak en Gevelservice. Ik heb Patrick zondag opgebeld, want op de website stond 24/7, tegenwoordig allemaal mooie verhalen, maar Patrick nam daadwerkelijk ook de telefoon op. Ik heb hem uitgebreid verteld over de situatie en binnen afzienbare tijd hebben Patrick en Serkan mijn schoorsteen en de schoorsteen van mijn buurman gerenoveerd en renovatie aan de nokvorst en dakpannen aan mijn dakraam verricht (op een dinsdag en zelfs op de zaterdag). Hele sociale mensen die ook verstand van zaken hebben. Kortom, heel erg tevreden met de service!
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Scan de code
U kunt ons ook bellen op 085-060 7474.
Of klik op de knop hieronder om direct met ons te WhatsAppen.
Palu Dakservice reageert op al jouw vragen binnen 24 uur.